Wadi Rum, Jordanien


Efter Aqaba körde vi vidare in i Jordanien, mot Wadi Rum för övernattning i öknen med bedouinerna. Här visste vi väl inte riktigt exakt vad som väntade, men vi kom först till Wadi Rum Visitor Center, där betalar men en liten avgift för att få köra in i öknen.

Därefter ytterligare fem kilometer till Wadi Rum Village, den lilla byn där campen har sina kontor. Där finns inga gatunamn så vi fick kartbeskrivning av vär kontakt på vår camp kvällen innan så vi hittade rätt.

Här träffade vi vår kontakt, blev bjudna på te och planerade vår vistelse ute i öknen.

Vi åkte direkt ut på en heldags Jeep-tour tillsammans med en amerikansk familj och en japan, och våra två fantastiskt grymma och roliga bedouin-guider. Dom tog oss till helt underbara platser. Hela Wadi Rum kändes overkligt!

Ett av stoppen testade vi sandboarding, det gock dock inte så snabbt, men kul ändå!

På ett av ställena stannade vi till där bedouinerna gjorde upp en eld och lagade en helt fantastiskt god lunch. Kan ha varit det godaste vi ätit under hela veckan.

Efter det körde vi vidare runt i öknen till fler overkligt fina ställen.

Sista stoppet innan vi kom fram till campen var en klippa där vi inväntade solnedgången vilket var obeskrivligt vackert.

Efter att solen gått ner körde vi vidare till campen där vi spenderade natten. På kvällen innan läggdags bjöds det på god bedouinsk mat, bedouinsk musik, sång och dans runt öppen eld under stjärnklar himmel.

Efter en god natts sömn i öknen blev det frukost och därefter en tur på varsin kamel innan vi körde mot civilisationen igen, och senare vidare mot nästa stopp, Wadi Musa och Petra.

Wadi Rum, absolut den mäktigaste platsen jag upplevt!

6 thoughts on “Wadi Rum, Jordanien”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s